Donderdag:
‘s morgens wederom om kwart over zes/half zeven opgestaan en om ca. 7 uur gaan ontbijten, zodat wij om 8 uur weer paraat waren om aan de slag te gaan. Deze morgen hebben wij voor de olifanten het voedsel klaar gemaakt; watermeloenen en pompoenen wassen en bananenballen gemaakt (lekker kliederwerk, vlekken gaan zeker niet meer uit de kleren).

Om ‘n uur uur of tien waren we hiermee klaar en toen snel opfrissen en omkleden want we gingen op bezoek bij ‘n schooltje. Hier was Henrike de vorige keer geweest en zij had toen foto’s gemaakt en deze nu meegenomen, er stonden diverse meisjes die als gids meeliepen, 1 meisje pakte Henrike meteen bij de hand (persoonlijke gids) om deze meisjes op te zoeken. De meeste meisjes waren aanwezig en heel blij met de foto, hierna nam haar gids haar overal mee naar toe en heeft diverse leuke foto’s gemaakt. Wij hebben hier ook leuke armbandjes laten maken. Na ca. 1,5 uur moesten wij weer de bus in om terug te gaan naar ENP om te lunchen en hierna weer aan de slag, deze middag gingen wij gras planten, was niet zwaar maar wel heet !!! Na het planten gingen wij “tuben” hierbij ga je zittend in ‘n grote band de rivier af. Noëlla heeft alleen foto’s gemaakt want was niet zeker of het wel iets voor haar was (is hier later op terug gekomen!!!). Hierna weer omkleden en wachten tot wij konden gaan eten, hierna ‘n biertje gedronken en rond half elf naar bed.

Vrijdag:
Op dit park lopen ca. 80 honden en deze hebben allemaal hun eigen territorium als 1 van de honden dus “afdwaalt” beginnen ze allemaal te blaffen of huilen. Dit gebeurt zeker 1x per nacht maar deze nacht was het helaas iets vaker en hierdoor hebben wij dus ‘n erg onrustige nacht gehad maar toch weer fris en monter (haha) opgestaan en na het ontbijt weer aan de slag. Deze morgen wederom het eten voor de olifanten klaargemaakt, de andere groep heeft gras gesneden. Na de lunch heeft Henrike hout gesprokkeld in de blubber en haar croc kapot getrokken (zat vast in de blubber) en Noëlla heeft in de nursery-garden gewerkt. Hierna mochten wij weer gaan tuben!!! Deze keer ging Noëlla wel mee en zij was meteen verkocht, het is namelijk heerlijk om zittend op ‘n band lekker af te drijven naar het park, dit keer was het zelfs onder het genot van ‘n heerlijk drankje!!! Toen wij uitgetubt waren hoorden wij dat Antoinette aangekomen was, wij gingen dus meteen in ons natte kloffie gedag zeggen, was erg leuk. Na het avondeten heeft zij nog het een en ander uitgelegd aan de hele groep over haar
stichting, dit was ook erg leuk en informatief. Na ‘n welverdiend biertje weer bijtijds naar bed.

Zaterdag:
Na weer ‘n onrustige nacht waren we iets minder fris en monter maar wel op tijd om weer het eten klaar te maken terwijl de andere groep naar de nursery-garden ging. Het eten klaar maken was nu iets meer werk want wij moesten alles wassen omdat er morgen en maandag geen vrijwilligers waren en de vaste crew niet alles alleen kan doen. Na.de lunch gingen wij bomen redden, dit doe je door ‘n gezegende stuk stof om de boom heen te knopen, als dit lint om ‘n boom zit zal deze niet gekapt worden want dat zou ongeluk brengen.
Hierna mochten we weer lekker gaan tuben, dit is echt heerlijk ontspannend en verfrissend!! De truck waar wij onze spullen in hadden gelegd was kapot, dus wij moesten wachten om de sleutel. Henrike heeft toen met Lek de jonge olifantjes gevoerd en Noëlla heeft de beer geaaid en ‘n klauw gegeven. Deze moonbear is ook opgevangen, zij had ergens rondgezworven en was sterk vermagerd maar ziet er nu geweldig uit, misschien komt er binnenkort ‘n mannetje bij zodat zij niet alleen zit.
‘s avonds was ons ‘n party beloofd als afsluiter van deze week. Dus wij hadden ons allemaal in ons beste/schoonste outfit gehesen en waren allemaal om 7 uur aanwezig wij moesten ons boven melden en hier hadden zij ‘n traditionele Noord-Thaise maaltijd klaar gezet. Hierbij zit je op de grond en eet met ‘n aantal personen van dezelfde tafel, dit was echt geweldig, de meest lekkere gerechten waren klaar gemaakt en het was echt genieten. Hierna weer ‘n lekker biertje genomen, spelletjes gedaan, geklets en gezongen. Als afsluiter nog ‘n uurtje buiten gezeten om van onze laatste avond te genieten.

Zondag:
Deze ochtend hoefden wij niet te werken!!! Wij gingen om half negen de “eli-walk” doen, jij gaat dan naar de olifanten ipv de olifanten naar
jou. Hier hebben wij ook de groepsfoto gemaakt was ook erg leuk, de begeleiders hadden alle fototoestellen in de hand en maakte de ene
na de andere foto. Weer terug naar het hoofdgebouw en geluncht. Een aantal mensen vertrok al om half 2, de rest (waaronder wij) vertrok om 4 uur. Deze middag mochten we doen wat we wilden, Henrike heeft al haar foto’s (400 of meer) geüpload en Noëlla heeft samen met Kathy en Jodie ‘n laatste ronde over het park gemaakt en gedag gezegd aan Malai Thong en de andere olifanten. Om 4 uur in het busje en terug naar Chiang Mai, afgesproken met AJ, Clare, Fiona en Kathy om naar de avondmarkt te gaan. Dit was ook weer erg gezellig. Maar wij waren wel blij toen wij op bed lagen want we waren kapot!!

Maandag:
Hadden niets afgesproken en hebben besloten om, na ‘n heerlijke lange nachtrust, lekker niets te doen alleen maar ‘n beetje rond te kijken en lekker te shoppen , even naar het treinstation om de trein voor woensdag te regelen maar dat kan pa woensdag.
Na een heerlijk diner terug naar het hotel, het blog bijwerken en lekker slapen zodat wij morgen fit zijn om the flight of the gibon te gaan doen. AJ, Clare en Kathy gaan ook mee dus dat zal wel weer gezellig worden, maar dit horen jullie dus de volgende keer.
Groetjes

Elephantgirl

Elephantgirl

Dedicated to Elephants

www.elephantgirl.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter

Video's ENP

 

Video's BLES